maandag 13 april 2009

Voor Juliet: Orella, Vicki en Assepoester trui


Van het weekend heb ik de Orella voor Juliet afgemaakt. Totaaaal geen uwyh project ... Juliet heeft zelf de stoffen uitgezocht. Een rits was nog een probleem ... De winkel had niet zo heel veel keus. Dus voor oranje gekozen, dat kwam toch geregeld terug er in en daarbij vindt Juliet het ook een mooie kleur!Ook heb ik de Vicki afgemaakt, een volledig uwyh project, incl. garen en knopen.

Ik vind het wel een beetje lastig om de knopen op de juiste plek te krijgen ... Als je goed kijkt zie je bij het rugpand ook dat het tussen de bovenste en middelste knoop een heeel klein beetje "bolt" (ik heb die middelste knoop er 2x aangezet, want de eerste keer zat hij helemaal veeeels te hoog.En enige tijd geleden was de assepoester trui ook al af, maar daarnet pas op de foto gezet. Hij moet nog even een keer gewassen worden en dan pers ik nog even de boord, want die krult wat naar binnen. En ik denk dat het wel onder de uwyh valt, want ik had de wol vorig jaar januari al gekocht :).
Het heeft me trouwens weken geduurd om die assepoester op te mazen ... Ik moet ook eerlijk bekennen dat de zin een klein beetje weg was. Maar Juliet is er heel blij mee en hij is gelukkig lang genoeg, dat ze hem komende winter ook nog aan kan (tenzij ze in ene 10 cm in een paar maanden gaat groeien).

3 opmerkingen:

Collie zei

Nou ik zie niks, hoor. Ik heb zelfs op de foto geklikt, zodat íe uitvergroot, maar ik zie niks geks bij het knoopje. Ik zie een heel mooi vrolijk bloemenbloesje! En die trui.........! Dat is een werk geweest. Chapeau! Knap gedaan!

Groetjes, Collie

Doekedoeke zei

Jeetje wat heb je veel gemaakt! Super!!!
(Verkoop jij ook zakken met tijd?)

Gerda zei

Hoi Zita,

De jas van Juliet heb ik al in het echt gezien en vind ik erg mooi en heel goed gedaan.
Het bloesje had ik nog niet gezien en ziet er zo op de foto perfect uit.
De trui van Juliet vind ik ook heel mooi geworden.
Zij zal zich er een echte prinses in voelen.
En als hij tekort wordt, dan haak je er maar een randje aan.
Het is tenslotte heel veel werk geweest en je moet een beetje praktisch zijn.
Maar heel mooi gemaakt allemaal.
De reclame op de auto vind ik ook een heel goed idee, maar dat had ik ook al in het echt gezien.
Dikke knuffel,

Mama