zaterdag 31 oktober 2009

Rok Knippie Herfst 2006


Ik heb voor Juliet een rokje gemaakt uit een Knippie Idee, herfst 2006. Deze had ik niet in mijn bezit, maar heb ik via marktplaats. Ik zag hem staan en ik vond het tuniek wat er op de voorkant op stond heel erg leuk (dus dat gaat ook nog komen ;)) en er stond ook een heel leuk rokje in.
Echter ... Maat 122 heeft volgens hen een taillewijdte van 56 cm. Gemeten bij Juliet en dat zakt gewoon van d'r kont af ... Ik kwam op 52 dat hij echt goed zat, maar dat leek me dan weer te strak voor met een hemd en maillot er onder. Puntje bij paaltje toen de rok helemaal klaar was, had ik een taillewijdte van 55 cm ... mmmm dat bleef net op d'r heupen hangen, geen gezicht. Het is al een rok over de knieen en zo werd het bijna een enkel rok.
Dus maar achterop de tailleband 2x iets meer dan een cm ingenomen. Het is niet de meeste nette oplossing, maar STEL dat ze in ene in de breedte gaat groeien, kan ik het zo los halen en past ze hem alsnog!

Ook had ik met het aanzetten van de tailleband iets meer rok over. Het was maar iets van een cmtje, dus ik heb een klein stolpplooitje in het voorpand gemaakt. Staat eigenlijk wel leuk. En zo is voor Juliet ook meteen duidelijk wat de voorkant is :D.

En voor wie het zich afvraagt, nee, het is geen Nooteboom katoentje. Het is de originele stof uit de Andalucia serie van Patty Young (Michael Miller), de onderstrook komt uit de Mezzanie collectie van Patty Young en pastte er heel mooi bij.

Volgende projekt is een soort van "zak" voor in de grabbelton in Juliet de klas. Een andere moeder heeft hem al bekleed met restjes stof van mij, maar de juf wilt er graag ook nog een stoffen zak in ... Ik heb al wat restjes bij elkaar gesnuffeld. Het wordt wel een beetje een meiden ton, want ik heb helemaal geen jongensstofjes, maar ja, so be it.

Hierdoor ging ik wel even m'n bakken door, en ik had van de week al gemerkt toen ik op m'n blog van vorig jaar oktober keek, dat ik 2 stofjes totaaaaaal vergeten was .... Dus die heb ik er maar uitgehaald en meteen ook nog een paar winterstofjes.

Morgen ga ik naar de stoffenbeurs hier, maar de bedoeling is dat ik niet te veel ga kopen. Ik wil wel kijken voor wat tricot of sweatstof, maar voor de rest eigenlijk niets. Tenzij ik natuurlijk een heeeeel gaaf stofje tegenkomt. Maar ik wil ook nog een FM patroontje (Amelie, ik heb zoveel leuke op Sancho voorbij zien komen, dat ik nu toch wel overstag ben!) kopen en als bij de Patronenwinkel straks het patroon Vivi en Sabrina van Mamudesign binnen zijn, wil ik die ook nog aanschaffen, dus ik moet het wel even rustig aan doen :).

4 opmerkingen:

rietjetoet zei

heel leuk! mooi stofje trouwens die boord onderaan...

rietjetoet zei

heel mooi geworden, die stof van die onderstrook past er idd heel mooi bij

Collie-Collie zei

Wat heb je een mooie aparte stofjes gebruikt voor het rokje. Prachtig! Ja en wat een gedoe hè als je kind véél smaller is dan het patroon. Ik sjoemel me ook helemaal gaar voor Bridget. Kirsten had dat vroeger ook zo, maar die begint vrouwelijker te worden, dus bij haar is het een complete verbouwing aan het worden! Hahaha, gelukkig lukt het me tot nu toe wel...

Groetjes, Collie

Gerda zei

Hartstikke leuke rok geworden hoor Zita.
Juliet zal er wel weer erg blij mee zijn.
Dikke knuffel,

Mama