zondag 22 november 2009

Mijn eerste Amelie


Ik heb voor Juliet een Amelie (patroon van Farbenmix) van Fleece gemaakt.

Eigenlijk moesten de roze ruitjes over de breedte, maar dat vonden we beiden niet zo heel erg leuk. Dus maar haaks op de recht van draad het patroon gelegd ...

Ik had geen bijpassende tricot voor de hals en mouwen, dus ik heb ze gewoon naar binnen gevouwen en uitgerekt gestikt met een kleine zigzag.

In eerste instantie wist ik niet zo goed of ik het wel een leuke jurk vond, maar toen ze hem aan had, vond ik hem toch wel heel erg leuk staan.

Ze kijkt een beetje boel sip, want ze was een beetje huilerig. Later op de dag kreeg ze ook weer koorts. En aangezien ze net ziek was geweest en behoorlijk was afgevallen, vond ik dat niet fijn. Dus hebben we de huisartsenpost gebeld, waar we langs mochten komen (ook omdat ze pas 1,5 week koorts vrij was en nu weer koorts had) en bleek dat ze een oorontsteking heeft. Nu dus een peniciline kuurtje.
Vandaag doet haar oor toch al wel minder zeer en heeft ze (t0t nu toe) ook geen koorts en is ze weer ons heerlijke vrolijke moppie.
Volgens mij is dit ook wel een patroon wat je van katoen zou kunnen maken, als je het achterpand in 2 delen knipt en belegjes maakt voor de mouwen en hals. Dat ben ik nog wel van plan om te gaan doen, want van katoen lijkt hij me ook erg leuk.

2 opmerkingen:

Lilian zei

Ach, het arme wurmpje, oorontsteking is zo naar, hopelijk knapt ze gauw op! Ik vind de amelie prachtig geworden en ik zeg het steeds weer, je hebt echt een heel bijzonder mooi kind! Beterschap!!!

Doekedoeke zei

Wat is hij leuk geworden!! Echt super!