woensdag 23 december 2009

Kerstjurkjes

Voor beide meiden heb ik een Roxy (farbenmix) gemaakt voor de kerst.

Voor Juliet van een rode babyrib met geappliceerde bloemen die ik via een sancho-er heb.
Ik heb de jurk op een pop van 98/104 gehangen, want op de 122/128 pop (dat is ook de maat van de jurk overigens, maar hij valt bij Juliet al aan de strakke kant en dat is een smalletje) krijg ik hem nauwelijks dicht, dat was met haar verjaardagsjurk ook ... die pop heeft niet dezelfde borstkas als die van Juliet ...
Voor Hannah heb ik hem gemaakt van een babyribje waar stretch in zit en die ik vorig jaar in Amerika bij Fabricbliss heb gekocht (helaas bestaat deze winkel niet meer). Als je goed kijkt zie je dat bij Hannah op de achterkant de rits er niet goed in zit ... er zit een paar mm verschil tussen de panden ... Als ik klaar ben met de babyborn jurkjes die onder de boom gaan komen, en het is nog geen kerst :D, dan ga ik die rits nog uithalen en er opnieuw inzetten, het moet toch mooier kunnen!

Nu wilde ik eigenlijk ook nog deze gave rudolph borduurseltjes van applicatie en zo gebruiken, maar op Hannah d'r jurk vind ik dat denk ik toch niet zo je van het ...
Juliet wilt graag het hele hertje en dan moet hij ook nog ergens op een blaadje komen te staan ... Ik wil hem met de hand vastzetten, zodat ik hem er ook waar af kan halen als de feestdagen voorbij zijn en ze d'r jurk nog gewoon aan kan.
Als ik Juliets jurk zo zie, is de rits me daar ook niet naar de zin ... Dus die ga ik misschien ook nog maar veranderen ... Ach, je zult zien ... over een tijdje kan ik PERFECT ritsen inzetten, aldoende leert men immers ;).

1 opmerking:

Collie-Collie zei

Wat een superleuke jurkjes en dat stofje van het tweede jurkje is supersnoezig. En ritsen ..... zucht de ene keer zet ik de een na de ander er zo in en de andere keer, zoals afgelopen zondag..... De 1e helft van de blinde rits heb ik 10 x genaaid en 9 x uitgehaald. Toen pas deed 'ie wat ik wilde dat 'ie moest doen en kon ik de andere helft naaien. En die ging, gelukkig!!!, gelijk goed!


Groetjes, Collie