zondag 21 februari 2010

Jurk Gracie van Portabello Pixie (Sandi Henderson)

Eindelijk is hij af! Juliet haar 1e zomerjurk.

Doordat het maar bleef sneeuwen had ik geen zin om er mee verder te gaan. Maar vandaag heb ik hem dan (met een dun laagje sneeuw buiten) afgemaakt.
Op zich ben ik zeer tevreden, alleen de hals had iets beter gekund. Die trekt een pietsie. Maar ik zie (nog?) niet hoe ik het beter had kunnen doen (tips zijn natuurlijk welkom :) ).


Je moest aan de goede kant biasband stikken (bij voorkeur van de stof van het bovenstuk, maar dat had ik niet meer, dus heb ik wit biasband gebruikt, wat ik bij de plaatselijke naaimachine winkel heb gekocht, maar ik vind het niet mooi om iets mee af te werken aan de buitenkant, schijnt hartstikke door!), dan de boel omvouwen (zodat het niet zichtbaar is aan de goede kant) en aan de binnenkant met de hand op het beleg vastzetten.


Er lijkt mij toch een handigere/snellere manier te zijn om die ronding mooi af te werken, maar hoe weet ik zelf eigenlijk ook niet.
De stof is van Moda en komt uit een collectie van 2007 (zag ik op de zelfkant staan :)), ik heb hem vorig jaar of zo bij Fabric Bliss gekocht, toen zij er mee stopte.
Ik heb 2 yard gebruikt,d us er gaat aardig wat stof inzitten!
Juliet is helemaal happy, want haar lievelingskleuren zijn op dit moment, geel, oranje en rood. Roze vind ze helemaal niets zegt ze :).
Ik heb nog een leuke lap gele stof liggen (ook van Moda), waar ik nog een zomerrokje voor haar van wil maken. Maar .... eerst voor Hannah een bolerootje, dat wilt ze zoooooo graag. Dus dat is het volgende project.

1 opmerking:

Jetje's Art zei

laat de zomer maar komen:D