vrijdag 5 maart 2010

Gezinsuitbreiding en een voortandloos Jetje :)

Sinds 25 februari hebben wij gezinsuitbreiding.

Een lief schattig konijntje is bij ons komen wonen. De meiden wilden graag weer een konijntje (ons andere konijn is 2 jaar geleden overleden op 7 jarige leeftijd). Ze hadden hele mooie rapporten dus ipv een centje voor in de spaarpot is het een konijntje met een nieuwe (erg grote!) kooi geworden (ons vorige konijn stond buiten en die buiten kooi hadden we ook niet meer).

Over de naam waren ze het meteen eens. Dat moest Roosje worden. Niet gek met een dochter die zichzelf geregeld Hannah Roosje, Sneeuwwitje Roosje, Mega mindy roosje of Assepoester Roosje noemt ... We hebben Roosje nu een week en het is een lief en vrolijk konijntje. Ze is ook wel "high maintenance" want ze heeft rond haar hoofdje lange haren. En tja ... daar gaat het zaagsel in zitten. Dus elke dag halen we even een borsteltje over haar koppie en lijfje heen. Dat vind ze gelukkig helemaal niet erg. We laten haar dan zeker een half uur uit de kooi op de bank (we hebben plavuizen en met van die harige voetjes loopt dat niet echt makkelijk ...) en daar kan ze dan even lekker rennen en klimmen. Ze is ook heel lief voor de kinderen. Ze merkt het volgens mij gewoon als die in de buurt zijn om haar op te pakken, want ze blijft dan rustig zitten. Als ik haar moet pakken wilt ze nog wel eens wegrennen ;).
Maar het is wel weer gezellig zo'n beestje in huis. Dan hoor je 's avonds in een "plof" en dan "gooit" ze zichzelf op d'r zij om lekker te gaan liggen. Dat deden Noel en Joep (onze voorgaande konijnen) ook altijd. Heerlijk weer om die geluidjes in huis te horen.
Het is ook meteen goed voor het huishouden, want ik ben nu zo goed als dagelijks even aan het stofzuigen :).

En dan Juliet ... Was 23 februari haar ene voortand er al uit. Gisteren is de andere er uit gegaan. De zijkant hing al helemaal naar beneden (dus zeg maar in een hoek van 45 graden), maar hij bleef boven aan vastzitten. Gisteren werd een vriendje van Hannah opeghaald. Zijn moeder had een leuk lampje en daar ging ze wel even mee in Juliet haar mond kijken. Stiekem pakte ze ondertussen een zakdoek (Juliet zei later dat ze dat al zag) en toen Juliet haar hoofd hoog genoeg had, heeft ze de tand er uit gepakt. Ik zag de schrik in Juliets ogen en de kleur op haar wangen en kreeg wel medelijden met haar. Maar na een slokje drinken (tegen het bloed), was ze maar wat blij dat die bungelende tand er uit was. En ondanks dat ze nu een groot gapend gat heeft (alhoewel waar die 1e tand er uit is gegaan, zit alweer de eerste 2 mm van een nieuwe tand ...) staat dit toch wel beter, dan zo'n "heksentand" :). En ze bofte. De moeder zei dat het bij hen gewoonte was dat als iemand je tand er uit haalt, dat je dan een centje krijgt. Dus heeft ze nog 20 eurocent gehad! En natuurlijk is vanacht de tandenfee ook op bezoek geweest :D.

Momenteel ben ik niet erg aan het naaien ... Ik heb wel een patroon voor een vestje voor Hannah op de stof gespeld liggen. Alleen nog uitknippen en in elkaar maken. Op zich niet veel werk. maar deze maand is zo'n beetje de moeilijkste maand van het jaar voor mij. Op 7 maart is het 10 jaar geleden dat Lisa is gestoren. Op 10 maart hebben we haar begraven. Op 25 maart is het 11 jaar geleden dat we te horen kregen dat het helemaal fout zat (38 weken en 2 dagen zwanger ...) en op 2 april is ze geboren ... Even doorbijten! En gewoon leuke dingen gaan doen en genieten van de prachtmeiden die we hebben en van elkaar! Dan komt het allemaal goed. Maar ik merk dat ik ook heel erg afdwaal met m'n gedachten en er dus voor de rest weinig uit m'n handen komt.

Alhoewel ik wel al leuke stofjes heb besteld voor Juliet haar jas :). Maar het duurt nog even voor die binnen zijn!

Geen opmerkingen: