zaterdag 8 mei 2010

Jas Taja voor Hannah en broek Sina voor Juliet

Hannah haar jas was op 25 april dan ook af. Dit keer heeft het geen 4 weken geduurd ;).
Het weer het model Taja van Mamu design. Dit keer heb ik het "ballon" model gemaakt. Best apart om te doen. Ik weet niet wat ik leuker vind. Het gewone van Juliet, of deze van Hannah.
Maar dat maakt niet uit :), want Hannah is er iig heel erg blij mee. Vooral de stof met de hondjes vind ze erg leuk.
De foto is 's morgens om 9.30 uur al gemaakt, want we ging naar de 1e Heilige Communie van het dochtertje van vrienden van ons. En aangezien wij geen kerkgangers zijn, was dat weer een hele nieuwe ervaring. Leuk om mee te maken!

Juliet moest ook dringend een nieuwe broek. We hadden al in winkels gekeken, maar dat is een krime! Heb je de tailleband op haar maat, is het elastiek zo uitgerekt dat het niet meer lekker zit en heeft ze plof billen ... Ze wilde zelfst het liefst een broek die mama maakt. Zo gezegd zo gedaan. We zouden 30 april voor een klein weekje weggaan, dus eigenlijk wilde ik hem nog voor die tijd af hebben. Omdat de Sina van Farbenmix haar zo mooi staat maar "kort" werd (later zag ik op het patroon dat het een 7/8e broek is ... hij valt bij haar nu zo'n beetje als een 3/4 broek), had ik besloten deze een maatje groter te maken.
Euh ... foutje ... Want zoals jullie kunnen zien op de foto valt hij nog een beetje te ruim.
De andere is eigenlijk nu precies goed pas qua breedte, maar net te kort. En doordat ie precies goed pas is en het een smalle broek is, krijgt ze hem net over haar toch wel erg smalle heupjes (deze mama is makkelijk er zit geen rits in :D). Dus om het haar gemakkelijker te maken, maakte ik hem dus in 134/140. Maar dat is echt nog te groot ... Ze vindt hem zelf heel erg lekker zitten, maar hij valt gewoon minder mooi dan de andere versie.
Dit keer heb ik er ook zakken op gemaakt. Ik heb bij mijn 1e versie alleen voorzakken (zonder kleppen) gedaan en bij de 2e versie helemaal geen zakken. Maar ze wilde graag wel zakken, dus zowel achter als voorzakken (met kleppen ;)) er op gezet.
Nu maar hopen dat ze er gauw wat meer in groeit en anders heeft ze alvast voor volgende zomer een leuke broek :).
En ach ... het waveboard weer lekkerder dan een rok, mocht ze toch nog eens vallen :).

1 opmerking:

Sandra zei

Wat een prachtige jassen heb je gemaakt zeg! Leuk model is die Taja. En wat een aparte stofjes, zo zijn het echt unieke jassen geworden! De broek is ook erg mooi geworden.

Groetjes, Sandra