maandag 24 december 2012

Sep is thuis!


Zaterdag 22 december was het dan eindelijk zo ver! Ik kon al 2 nachten nauwelijks slapen :).
Na Juliet's korfbal wedstrijd gingen we Sep op halen! Marco en Hannah ging die ochtend naar de puppytraining (het theorie gedeelte, waar Juliet en ik de week ervoor waren geweest).
Om 10.15 uur zaten we in de auto, op weg naar Conny en Laurien van Kennel Il-Gomito.
Een uurtje later waren we er. 2 Dames waren die week al opgehaald, dus de 3 jongens en 1 van de meiden was er nog. Oh oh, wat waren ze enthousiast dat er visite kwam! Laurien vertelde het een en ander nog, het officiële gedeelte afgehandeld en rond 12.45 gingen we op weg naar huis.
In de auto kwamen er 2 kleine piepjes, maar voor de rest hoorde je Sep niet. Echter, niet al te ver van huis, moest hij onderweg spugen. Hij had ook een beetje honger.
Het is een heel vrolijk beestje dat het fijn vind om je te zien en dat graag speelt. Hij vindt het zelf al leuk om achter een bal (flosbal) te rennen en die naar je terug te brengen. Van een piepspeeltje wordt hij helemaal wild, dus dat doen we maar even niet. Daar gaan we op de puppycursus wel wat over vragen ;).
Zaterdag begint voor ons het echte werk bij de puppycursus. We gaan met het hele gezin en hebben er zin in. Het is wel druk een pup in huis, maar ook wel mega gezellig!
Gisteren heeft hij 4 plasjes buiten gedaan en vannacht (met een uitstapje om 3 uur) heeft hij zijn bench droog gehouden! Helemaal super! Volgende streven is alle plasjes buiten te doen en ook de poepjes :P.
En dan de nachten door slapen, is ook prettig ;). Maar we nemen de tijd. Net als met kinderen gaat zoiets niet van de een op de andere dag. En elke keer dat het goed gaat, wordt uitbundig beloond :).

Geen opmerkingen: