donderdag 2 april 2009

Orella is af!Orella voor Hannah is af!
Het is totaal GEEN uwyh project geworden :). De rits, het garen en de stofjes, ik heb het allemaal gekocht ...
Ondanks dat ik ruzie had met de rits met het inzetten is hij wel netjes geworden.
Tevens had ik ook ruzie met de mouwen. Ik had de mouwen van te voren al op elkaar genaaid, want dat vind ik mooier , dan dat je ze op het einde naar binnen vouwt en dan vastnaait (de onderkant van de mouwen, de manchetten zeg maar).
En op zich zat het goed ... Totdat ik de binnen en buiten jas in elkaar had zitten :). Ik wilde mijn arm door de mouw steken, maar dat ging niet! De binnenmouw zat een slag gedraaid. Ik dacht dat het maar bij 1 mouw was, dus ik die aangepast (gelukkig had ik nog niet de jas helemaal dicht gemaakrt door het doorstikken, zo slim was ik nu wel weer ;)). En ik dacht "toch ook maar even de andere mouw controleren" en daar zat het ook fout. Nou ja ... goede leer voor de volgende keer!
De binnenmouwen zijn van voeringstof gemaakt, alleen heb ik op de onderste (10?) cm's een stukje van de binnenstof genaaid, zodat je die wel ziet bij het omslaan van de mouwen.
Mijn volgende project is een Orella voor Juliet. Ik wilde hem graag van het hollandse stofje met rode ruitjes maken, maar zij wilt het "poppentjesstofje" (matrouschka's) en de roze stof met hartjes (zelfde combi als de pearl van Hannah).

3 opmerkingen:

Doekedoeke zei

Leuk, Zita!! Gaaf he? Zelf een jas maken :)

Collie zei

Mooie jas geworden zeg!!! Leuk dat bij de mouwen aan de binnenkant ook zo'n leuk stofje uitpiept en geen voeringstof. Hij is heel mooi geworden!

Gerda zei

Hele mooie jas is het geworden voor Hannah.
wat zal dat dametje er weer blij mee zijn en trots op haar moeder.
Ja, soms moet je wat strubbelingen overwinnen om tot een goed eindresultaat te komen.
Maar dat lukt jou wel en als je er dan ook nog wat humor in ziet, komt het allemaal wel goed.
Geweldig zoals je het allemaal maar doet!!!!
Dikke knuffel,

Mama