woensdag 27 mei 2009

Personal service dog

Je kent ze wel ... die honden die iemand die lichamelijk minder vermogen heeft, helpt met het licht aan doen, aan en uit kleden en andere zaken.

Nu ben ik vandaag benaderd of ik in het blad van hen een advertentie wilde plaatsen. De subsidie voor het opleiden van de honden valt weg en de kosten daarvoor (zo'n 20.000 euro per hond) moet uit donaties komen.

Tja ... dit is ook spelen met mijn geweten ... Als onze 1e dochter Lisa was blijven leven was zij nu zwaar gehandicapt geweest. Waarschijnlijk zou zij niets aan zo'n hond hebben gehad. Maar dit soort dingen, doet dus wel veel met mij ... We zijn ook niet voor niets donateur van de Cliniclowns ... Ons kind had daar vast ook plezier van gehad als ze was blijven leven. En het KWF ... tja ... mijn directe collega bleek in ene darmkanker te hebben begin dit jaar, nooit ziek ... 3 kindjes, we zijn 2x tegelijk zwanger geweest (toen ik zwanger was van Lisa en Juliet) ...

Of te wel ... Ik heb akkoord gegeven hiervoor. Eerst krijg ik allemaal papieren opgestuurd. En als het blad klaar is, krijg ik ook een exemplaar!
Daar gaat dan mijn winst ;) die ik wilde stoppen in uitbreiden van mijn collectie. Maar ach ... het goede doel mag ook wat krijgen! En eerlijk is eerlijk ... dat geeft mij ook weer een goed gevoel, iets voor een ander te kunnen doen!

Wisten jullie dat jezelf voor 25 euro per jaar ook donateur kunt worden?
Kijk maar eens hier.

2 opmerkingen:

Doekedoeke zei

Wat ben jij toch ook een lieve schat!
Ik hoop dat dit jou, behalve een goed gevoel, ook nog wat bestellingen gaat opleveren!
Dikke kus, Chantal

Collie-Collie zei

Knap hè, dat honden dat allemaal kunnen! En voor die mensen is het heel belangrijk. Het is toch een stukje zelfstandigheid voor ze, dat er niet weer een ander iemand voor hoeft te zorgen. Ik ga strakjes even checken, hoe dat zit met donaties, en of ik dat al doe, want 25 euro kan je al gauw wel missen per jaar. Een paar appeltaartjes bij het shoppen naar lapjes laten staan en dan ben je er al! Succes met je winkel en ik hoop dat die advertentie ook wat opleverd, behalve het gevoel iets goeds te doen. Je doet het eigenlijk dubbel, want je doet het daadwerkelijk en je zet het op je blog, zodat anderen daar ook over nadenken, mij heb je al aan het denken gezet.......!

Groetjes, Collie