donderdag 8 oktober 2009

Neele en fotoshoot knippie


Gisteren waren de meiden lekker met opa en oma naar het Russisch Staatscircus wat hier in de stad is, daardoor had ik 's middags 4 uurtjes voor mijzelf. Daarbij was het ook nog eens woensdag, waardoor ik 's morgens ook nog wat tijd voor mijzelf had (ik mocht wel fijn naar de tandarts om een gaatje (zeg maar gat :( ) te laten vullen, maar ik had toch nog wat tijd over om een stukje stof uit te knippen).
Dus ik ben lekker aan de slag gegaan met het patroon Neele van Farbenmix.
Helaas vind ik bij de designvoorbeelden de rok vaak niet mooi hangen, maar als een aardappelzak. Ik had het vermoeden, dat dat misschien door de pas die er nog eens bij zat kwam. Daarom heb ik bij Hannah haar rokje de pas weg gelaten en hij hangt nu veel mooier. Qua lengte is hij zo ook heel mooi voor haar (vind ik ;)).

Ik heb een beetje aan UWYH gedaan, want de roze stof van de onderrok had ik al. Het is een silicon poplin. Eerlijk gezegd vind ik het rotstof ... Terwijl ik het aan het stikken was maakte m'n machine ook veel lawaai, dus ik dacht al aan een botte naald, maar toen ik later weer de rib (Carnival Bloom van Michael Miller, verkrijgbaar bij Het Stoffenhoekje) aan het stikken was, was het weg.

Ik vind zelf deze rib helemaal geweldig! Hij is zoooo vrolijk!!! En er zitten zoveel kleurtjes in, dat hij ook met heel veel combineert.


Zoals jullie kunnen zien, is Hannah ook heel blij met haar rokje :).
Op de eerste foto wat minder, want ik hielp haar daarvoor haar laarzen aan te doen en toen ik haar arm vast pakte voelde ik al dat ik haar verkeerd vast had (dan voel je zo'n spiertje rollen zeg maar ...) en ja, ik deed haar zeer :(. Ze wilde nog wel op de foto, maar dan wel verstopt achter haar baby pop ...

We hebben daarna snel Juliet naar school gebracht en zijn toen richting A'dam vertrokken voor de fotoshoot van de knippie.
Om half 9 de verkeersinformatie ... 11 km file ... Shoot! Daar baalde ik van ... En dat was alleen op de A6, toen ik de A1 op reed, zag ik daar ook weer 3 km file ... Al met al dus 14 km file. Ach, doe ik weer rij ervaring op, want ik ben niet zo'n held ... Dit was dus heel goed voor me :). We waren er precies om 9.45 uur, alleen ... toen liepen we de verkeerde kant op ... Ik kon het ook niet vinden, dus die mevrouw gebeld, moesten we weer helemaal terug en aan de overkant van de weg zijn. Puntje bij paaltje had ik dus de auto gewoon voor het gebouw gezet, maar ja ... Ik dacht dat het aan mijn linkerkant was (oostelijke handelskade verwachtte ik aan het water ...) en het was aan mijn rechterhand :) ). Dus een kwartiertje later stapten we daar binnen en toen ... werd Hannah mega verlegen ... Het was een hele leuke fotograaf en een hele leuke mevrouw die ons hielp. Hannah moest een ander ondergoedsetje aan doen (wit) en mocht zich in een dekbed hullen. Ze wilde niet alleen op de foto, dus op de meesten sta ik achter haar (onzichtbaar, zo'n dekbed kon zelfs mij verhullen :D). Op de foto die gekozen is, sta ik net voor haar bij de fotograaf en kijkt ze zijn kant op (tenminste, ik begreep dat die het zou worden, maar misschien is het uiteindelijk ook wel een andere geworden). Hij heeft ongeveer een stuk of 10 foto's genomen en er zaten hele goede bij. Dus als je in de volgende editie van de knippie een meisje in een dekbed ziet staan ... Dan is dat onze Hannah :). Het dekbed was versierd met onder andere een stof van Michael Miller een boom en vogeltjes, erg grappig! Volgens mij gaat de volgende editie ook over het pimpen van je kleding.

Maar ... we waren dus snel klaar. Daarna zijn we dan maar op de terugweg gestopt bij Almere, even bij de V&D wat eten en drinken. En tja ... dan ben je in almere, en dan heb je op Sancho goede verhalen gelezen over DC Stoffen en Fournituren. Je denkt nog te weten waar hij zit (je hebt immers al een paar keer de website bezocht, ook omdat je zoooooo graag een borduurmachine wilt en daar dus van blijft dromen).
En ja ... de winkel gevonden. Ik was eigenlijk op zoek naar bedrukte tricot of nicky, maar dat was er niet. Maar zoals jullie op het fotootje zien, ben ik wel geslaagd ... 2 bruine stoffen met roze stippen (door Hannah zelf uitgezocht), een hele mooie fleece, en voor Juliet een donkerpaars met bloemetjes en een donkerpaars met witte stipjes. De katoentjes waren maar 4,95 de meter en ik heb van alles 75 cm mee genomen, daarvoor kun je het toch niet laten liggen? Ook de fleece was maar 5,50 de meter. Ik heb nog een leuke roze fleece waar ik het mee kan combineren.
Ook nog 2 leuke gemeleerde garens gekocht om mee door te stikken, lijkt me een heel grappig effect te gaan geven. Al met al was ik nog geen 31 euro kwijt. De garen maakte het eigenlijk duur ...
Al met al dus een heel geslaagd dagje. Hannah zei ook nog op de terug weg "ik heb toch wel een hele leuke dag zo!". Heerlijk om te horen!!

Eigenlijk zou ik ook gewoon zo'n dagje met Juliet moeten plannen :). Even lekker er samen tussenuit. Misschien volgende week zaterdag, om ook alvast kadootjes voor Hannah haar verjaardag te kopen!

3 opmerkingen:

Doekedoeke zei

Wat leuk!! Dus ze gaat wel gepubliceerd worden! GAAAAAAAF!!
Ben heel benieuwd!!
Leuk zo'n dagje uit...
Liefs, Chantal

Gerda zei

Heel leuk Zita, om het verslag van vandaag te lezen.
Ik ben erg benieuwd naar de foto.
En je hebt ook weer leuke stofjes.
Het resultaat zal ik wel weer eerdaags zien.

Groetjes,

Mama

Collie-Collie zei

Ik ben heel benieuwd naar de foto's in de volgende Knippie! Ik vind de foto's die je zelf hebt gemaakt van dat prachtige setje ook super! Wat een vrolijk superstofje is de bovenlaag van het rokje!

Groetjes, Collie