woensdag 8 augustus 2012

Autogordelhoesjes, vera het feestvarken, pannenlappen.

Omdat ik zelf nogals last heb van de autogordel, dat hij in mijn nek snijd als ik geen jas aan heb, heb ik autogordelhoesjes gemaakt. Ze zijn gemaakt van Paris van Drops. Een heerlijke zachte en dikke katoen.
Ze zijn hier te koop voor 4,50 euro per stuk


.
Ik wilde iets maken voor mijn moeder, maar wist niet goed wat. Nu heeft zij veel bloempotten in de donkere kleur in deze pannenlappen in haar huis en dat is ook wel zo'n beetje haar lievelingskleur. Dus ik heb 2 dikke pannenlappen (2 lagen) voor haar gehaakt. Ze zijn gemaakt van Paris van Drops. Een heerlijk zacht en dik katoen.

In september heb ik 2 nichtjes die jarig worden. De 1 wordt 1 en de ander wordt 2. Ik vond het feestvarkentje van Christel Krukkert zo ontzettend leuk, dat ik die voor de bijna jarige dames heb gemaakt/ga maken. Zo kunnen ze altijd hun verjaardag na spelen. Ik heb echter van het gele randje aan het hoedje een picot randje gemaakt, dat vond ik wat feestelijker staan. Ik heb voor de rest netjes het patroon gevolgd. Voor de 2e maak ik echter de neus iets korter en het achter hoofd iets boller. Ik vind nu de neus een beetje te lang en het achterhoofd een beetje te plat. Desalniettemin is het een ontzettend vrolijk varkentje. Bij nr. 2 wel even de oortjes nog net iets verder uit elkaar zetten, want het mutsje paste er niet goed tussen (of eerst het mutsje vast maken en daarna pas de oortjes aan zetten, ook een mogelijkheid ;)).

1 opmerking:

GerdaW zei

Hoi Zita,

Ik ben erg blij met de pannenlappen hoor.
Brand nu niet meer mijn handen.
Heb er al vele complimentjes over gekregen.
Hartstikke bedankt en nog een dikke knuffel.

Mama